Kategóriák
Színes Történelem

Amikor túl jól sikerült az álcázás

A szovjetek megtámadása után felpörgött a német hadiipar, azonban az angolszász tengeri blokád miatt kezdtek kifogyni a stratégiai nyersanyagokból.  Az Ázsiából érkező MV Spreewald óriási mennyiségű gumit, ónt, wolframot és kinint szállított. Az angolnak álcázott hajó az út 95 százalékát sikeresen megtette, amikor egy német tengeralattjáró a Vizcayai-öböl bejáratánál elsüllyesztette.   Habdíróság elé került az ügy.

Az 5000 tonnás hajót a világháború kitörésekor Port Arthurban (ma Darien, Kína) a japánok internálták, amely 1941-ig tartott. Ekkor aktiválták újra. A németek, olaszok több hajója, tengeralattjárója tevékenykedett a Távol-Keleten. Mivel a német hadigazdaság egyre jobban kezdett kifogyni a stratégiai nyersanyagokból leboltozták a japánokkal, hogy a Spreewaldot megpakolják minden jóval, ami nekik van a megszállt területeken, a németeknek meg nincs. A raktérbe került 3365 tonna gumi, 230 tonna ón, 20 tonna wolfram  és kinin.

Az angolok egy festőt vetettek be a tengeralattjárók ellen!

Igen ám, de Indonéziát elhagyva az angolszász flották uralták az Indiai és az Atlanti-óceánt, s ebben az időben már egy ekkora hajónak minimális esélye volt a tengeri és légi őrjáratok miatt, hogy átcsússzon. A németek ezért úgy döntöttek, hogy kicsit kalózkodnak és a Spreewaldot egy hasonló méretű, kinézetű angol hajónak, a Royal Mailnek álcázták. október 21-én indultak Port Arthurból, végighajóztak a japánok ellenőrizte tengereken, szigetvilágon, majd az óceánon is szépen haladtak.  Találkoztak a német Kulmerland ellátóhajóval. Ellátmányt és a Kormorán segédcirkáló (felfegyverzett kereskedelmi hajó) éltal elsüllyesztett szövetséges hajók fogságba esett legénységét vették a fedélzetre.

HMS Goodall, az utolsó európai veszteség

A fél világot körbe hajózva 1942 január 31-én már Európa parti vizeihez közeledtek, amikor a Vizcayai-öböl bejáratánál az U-333 útjába kerültek. A német tengeralattjáró biztos ami biztos nem egy, hanem két torpedót lőtt bele. A robbanásokat követően a gumi óriási lángokkal égett…  Rövidesen kiderült, hogy a tengeralattjáró saját blokádtörő hajójukat lőtte ki.  Azonnal hozzáláttak a legénység mentéséhez, a Kriegsmarine pedig a térségben lévő összes tengeralattjáróját oda vezényelte.  A Luftwaffe légifedezete alatt 24 tengerészt és 58 hadifoglyot sikerült kimenteni, s közel 80-an életüket vesztették. A németek hadiipar vesztesége szinte felbecsülhetetlen.

Saukko, a tóalattjáró!

Peter Erich Cremert, az U-333 kapitányának nem volt elég a mardosó lelkiismerete, még azon melegében Franciaországban hadbíróság elé állították. A testület felmentette, ugyanis megállapították, hogy a kapitány bevette az álcázást és a Royal Mailként azonosította a Spreewaldot.  Ezt követően visszahelyezték beosztásába. Pályafutása alatt a 5 ellenséges hajót elsüllyesztett, 2-nek pedig sérüléseket okozott. Túlélte a háborút.

***Látogassa rendszeresen a https://hosting2168331.online.pro/public_html-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat!

Fotó: wikipedia.com

Egy hozzászólás a(z) “Amikor túl jól sikerült az álcázás” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük