Kategóriák
Sport

A Budafok példát mutat sportszerűségből

A Budafoki MTE 72 év szünet után szerepel ismét a labdarúgás élvonalában. Újonchoz képest meglepően jól, s amennyiben szombaton legyőznék a vírustól megtizedelt Honvédot még előrébb léphetnének. De! A régi idők fociját idéző sportszerűséggel elfogadták az ellenfél halasztási kérelmét, a meccset december 23-án pótolják . Bravó Budafok!

A sport lényege a becsületes küzdelemben, tiszta viszonyok közt megszerzett győzelem.  A régi idők atlétáit tekinthetjük a modern kor lovagjainak. Az olimpia jelmondata is ebből a korból származik: Gyorsabban, magasabbra, bátrabban! Nem tévesztendő össze a háború jelmondatával, a pénz, pénz, pénzzel! A professzionális sport keretei közt is meg kell őrizni a régi erkölcsi értékeket, mint például a tisztességet, becsületet, az ellenfél becsülését. Ennek megnyilvánulása volt a Budafok döntése, amely látva, hogy a Honvéd nem taktikázik, hanem valóban nagy bajban van, az egyenlő feltételek elvét szem előtt tartva elfogadta a halasztási kérelmüket.

A probléma azonban attól tartok a nemzetközi helyzethez hasonlóan fokozódni fog, nem áll meg az Újpest és a Honvéd szintjén, bármikor elérheti bármelyik klubot, ezért az MLSZ-nek kell sürgősen megoldást találnia erre. Például: amennyiben nem áll 13 profi labdarúgó egy klub rendelkezésére a járvány miatt, akkor automatikusan élhessen a halasztás jogával. Legfeljebb menet közben átszervezik a bajnokságot.  Ne mondja senki, hogy megoldhatatlan!

A Budafok sportszerű volt, de talán eszükbe jutott a római mondás is: ma neked, holnap nekem!

###    ###    ###

A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a  http://www.kazivilaga.com-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

 

Fotó: facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.