Kategóriák
Miskolc Színes Utazás

Elindult az adventi villamos

A hűvös, nedves idő ellenére a Kandó Kálmán téri végállomáson összegyűlt egy kisebb csoport  rajongó és kisgyerekes család, hogy megörökítse az idei adventi villamos első útját, illetve tucatnyian fel is szálltak. Ezzel elkezdődött az ünnepi járat, amely a tervek szerint vízkeresztig közlekedik Miskolcon.

Csattogtak a fényképezőgépek, peregtek a filmkockák. A Kazi világa is ott volt, hogy tájékoztassa önöket. A 9 óra 48-as indulási idő előtt vagy 10 perccel befutott a szerelvény. Megvárta, hogy elmenjen az előtte lévő, majd beállt a helyére, kinyitotta az ajtókat. Felszálltak az utasok, s nem sokkal később már csengetett is. Zárultak az ajtók és megkezdte több, mint egy hónapos útját a 202-es számú, 1990-ben gyártott, már öregecske, de jó karban lévő Tátra villamos, amely Kassa érintésével 1992-ben került Miskolcra.

Az indulás pillanatai videón:

Már hagyomány, hogy feldíszítenek egy villamost az ünnepekre. Most vacilláltak rajta a koronavírus miatt, de a miskolciak kérésére elindult az adventi villamos. Nappal is szép, de majd sötétedés után, az esti fényekkel lesz igazán pazar a látvány. Önöknek mi a véleménye róla?- s nem csak a miskolciakat kérdezem.

PS: A csehek által szervezett nemzetiközi internetes adventi villamos szépségversenyre itt lehet szavazni: https://mhd86.cz/2020/12/09/anketa-nejhezci-vanocni-tramvaj-2020/

PS2: Miskolc megnyerte az adventi villamosok versenyét a házigazdák lettek a 2.-ok.

###    ###

A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a https://hosting2168331.online.pro/public_html-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

 

4 hozzászólás a(z) “Elindult az adventi villamos” című bejegyzéshez

Miskolcnak ebben (is) eredményes, látványos hosszú éves tradíciója van. Szerintem idegenforgalmi szempontból is és pont ebben borzalmas, s borongós időszakban kell egy kis “fény” az emberek irányába, hogy ne csak a szomorúságot lássák!?

Nagyon szép a villamos kívül belül! Szívesen utaznék rajta! Nekem nagyon tetszik! ????????????

Annyira megtapsolták ezt az adventi villamost ,köztük én is ,hogy vissza tapsoltuk..
Azt hittem a másik decemberben, màr másik külsővel jön az Adventi villamos.De tévedtem !Jó de
sajnáltam ,mikor abbahagyta a pályafutását a “Mézeskalács “villamos a januárban.Valahogy hiányzott a sínekről,utána is.Remélem nem lessz cirkusz ,a rövid kis futási ideje alatt a villámosnak !202 es- re gondolok ,az adventi villamosra,hogy nem mennek, neki ,hogy leugugorjon mattuk a sinpárról .Remélem kimarad a rossz, felelőtlen emberekből.A Skoda villamosnak majd nem mindig nekimentek ,vagy leugrottak a kértekei a sinpárról.Mondják “Kis bohóc is tud, nagyműsort csinálni.”.Ahányszor már nekimentek a Skoda villámosnak az autók .Azok hozzájuk képest nagyok a villamosok.Nem tudom ,hogy nem látják ?Kötöttpályás elsőbbsége van sok helyen.
Tényleg tudnak a “kis bohócok nagy műsort csinálni.”Az autósok, a villamosokkal szembe mikor nem látják és nekimennek .A sajtó tud róla hírekbe már halljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük