Kategóriák
Sport Színes

Befejezéséhez közeledik a székely erőd!

Az eredeti tervek szerint az előző bajnokságban el kellett volna készülnie a székelyföldi Sepsiszentgyörgy új labdarúgó stadionjának, a 8500 férőhelyes Erődnek. A csúszás miatt nem különösebben idegesen a drukkereik, hiszen úgyis zárt kapuk mögött játszanak.  Most 80 %-os a készültsége, mire beengedik a nézőket lehet be is fejezik az építést.

A régi stadiont kinőtte a csapat, no meg aztán a Fradi régi stadionjából származó székek és a DAC-tól származó fényrendszer se a legmodernebb már, ráadásul a csapat néhány éve feljutott a román élvonalba. S mivel többségében magyar városról van szó, így a magyar állam sietett a segítségükre.

Az NB1.hu információja szerint 15 millió euróból épül a stadion, amelyet Diószegi László tulajdonos, elnök csak Erődként emleget. A minap készült videóban a 8500 befogadó képességű arénáról büszkén elmondta, hogy UEFA 4-es kategóriás lesz, vagyis akár bajnokok ligája meccseket is rendezhetnek majd itt. A különlegessége a gyepszőnyege lesz valamint a dupla alácsövezés, amelynek köszönhetően akár -25 fokban is úgy fel tudják fűteni, hogy hó és jégmentes állapotban  játszhatnak rajta ( a fűtés egy vagyonba fog kerülni valakinek). Ezen utóbbira azért van szükség, mert Székelyföldön közismerten hidegebb van, mint Bukarestben.

A stadionbejárásról készült videó itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=xwvHyWbMFUw&t=1s

A Sepsi kórházépítő a Hargitán építkezett egykoron

Hargitai csoda, a Fogolyán villa

Mire elkészül talán a magyarok aránya is magasabb lesz a szakmai stábban és a játékoskeretben, mint most.  Milyen szép cél lenne, ha azt mondanák, szeretnének 10 éven belül a székely Bilbao lenni. Persze nem csupa baszkot, hanem magyart igazolva, hogy értsék is, mit kiabál a közönségük.

Mit is kívánhatnánk? I Itt a példa, váljon életérzéssé

Diósgyőrinek lenni életérzés

***Ne várjon a közösségi médiában az algoritmusok által kiszámíthatatlanná tett megosztásokra, hanem naponta nézzen be a   https://hosting2168331.online.pro/public_html -ra, s  tallózzon bátran! Biztos talál olyan cikkeket, amelyek érdeklik!

Fotó: youtube képernyőkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük