Kategóriák
Miskolc Színes

Napimádó, avagy erjed a koviubi!

Nekem már kicsit sok(k) ez a hőség, de az ablakban erjedő kovászos uborka, köszöni szépen, élvezi.  Ennek igazolására elég ránézni az üvegre… olyan zavaros az erjedéstél, hogy csak na!

A bodzafáját, milyen jó lett!

A család uborka kérdésben megoszlik, mert van aki az ecetest, van aki pedig a kovászost szereti jobban. Így aztán mind a kettő készül. A hét közepén jártam a piacon, s nagy felhozatal volt uborkából, jó áron (280-350 ft/kg), így vettem egy 5 literesre valót (4 kg.), aztán megcsináltuk.  A hagyományos családi receptúrával (uborka, kenyér, só, kapor, fokhagyma) szakítva próbaképen tettünk hozzá egy burgonyát is. Az egyik tévés szakács sorozatban mutatták, s a piaci kofa is azt mondta, hogy így csinálja otthon, mert a burgonyától kemény, ropogós marad. Önök már próbálták így?

Tegnap délelőtt készült, s láthatóan beindult az erjedés a nagy melegben. Számításaim szerint a valamikor a jövő hét második felére elkészült, aztán teszteljük az állagát.

Csemege, jutányos áron!

*** Ne várjon a közösségi médiában az algoritmusok által kiszámíthatatlanná tett megosztásokra, hanem naponta nézzen be a   https://hosting2168331.online.pro/public_html -ra, s  tallózzon bátran! Biztos talál olyan cikkeket, amelyek érdeklik!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük