Kategóriák
Közélet Színes

Tiszta forrásból!

Gyuri bácsi, a bükki füvesember, avagy polgári nevén, Szabó György ma, nagypénteken töltötte be a 94. életévet. Hála az örökölt géneknek és a gyógyfüvek ismeretében szép kort élt meg. Isten éltesse!

Gyuri bácsit még a gyügynövényezés kezdeti korszakából ismerem, amikor elkezdte a termesztést Bükkszentkereszten és amint híre ment tevékenységének egyre többen keresték fel. Én is így jutottam el hozzá, s tekintettem meg a falu határában lévő gyógynövény kertjét, ahol sorokba rendezve növekedtek a növények.

Tavaszi gulágcsemege némi extrával!

Azóta országos ismertségre, hírnévre tett szert Gyuri bácsi, rendezvényt, céget építettek köré, de tapasztalatom szerint ugyan az az ember maradt, mint aki volt. Már ezért is tisztelet jár neki, azért pedig külön elismerés jár neki, hogy őseink természetismeretének egy részét megmentette, felkeltette az érdeklődést és tett, tesz érte, hogy tovább adja.  A Tenkes kapitányához hasonlóan vallja: fűben, fában, földben vízben van az orvosság!

Tiszta forrásból származik a tudása, s a víz/ gyógytea, amit fogyaszt.

Vámpír- és udvarlóűző csodaszer

***A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a  http://www.kazivilaga.com-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

Köszönjük Gyuri bácsi! További jó egészséget kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.