Kategóriák
Történelem

Freiburg tragédiájából náci hoax

 

A Sárga terv alapján 1940. május 10-én megindul a blitzkrieg nyugaton. Ezen a napon súlyos bombatámadás érte Freiburgot. Mint utólag kiderült a Luftwaffe tévedésből szórta meg saját városát, ami a legkevésbé se érdekelte a náci propagandagépezetet, amikor a szövetségeseket vádolták meg terrorbombázással.

A légitámafás során a három gép 60 bombát szórt le, amely következtében 57-en haltak meg, köztük 22 gyermek. Szörnyű tragédia. A nácik azonban felhasználták propaganda célokra. Erre hivatkozva követelte a náci sajtó francia és angol városok bombázását.

A szellemhadsereg parancsnokának különös tragédiája

Személyesen Hitler is beszállt, amikor december 10-i beszédében megvádolta Churchillt, hogy “terrorbombáztatta” a védtelen freiburgi civileket…

Jó pár évnek el kellett telnie, mire a háború után a német történészek kiderítették az igazságot. Persze tudjuk, hogy ez általában kevesebb embert ér el, mint az eredeti hazugság. Jozef Kammhuber a KG 51. akkori parancsnoka 1980-ban ismerte l. De a németeknek legalább volt erejük szembe nézni a valósággal. Ennek jele a képen látható emlékkő is, amelyet az egykori játszótéren állítottak, ahol meghaltak a gyerekek.

Amikor a Luftwaffe legyőzte a Kriegsmarinet!

Felmerült az a lehetőség is, hogy Gleiwitz mintájára megrendezett (ön)provokáció volt, azonban ezt nem igazolták a kutatások. Tragikus tévedés.

A második világháborúval kapcsolatban még sok megoldásra váró rejtély van. Elég csupán 1941-es bombázására utalni, amelyet követően Magyarország deklarálta a hadiállapotot a Szovjetunióval.  Ezzel kapcsolatban véleményem szerint érdekes dokumentumok lehetnek a szovjet katonai levéltárakban, csak hát  tudjuk, az oroszoknak addig vagyunk barátai, amíg érdekükben áll. Tévedésből se gyakorolnak olyan baráti gesztust, hogy a magyar hadtörténészeket szabadon engedjék kutatni a témával kapcsolatban mondjuk az NKVD  irattárában…

Kassa, 1941.06.26.

**Ne várjon a közösségi médiában az algoritmusok által kiszámíthatatlanná tett megosztásokra, hanem naponta nézzen be a http://www.kazivilaga.com -ra, s  tallózzon bátran! Biztos talál olyan cikkeket, amelyek érdeklik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.