Kategóriák
Színes

Konyhaablak, mint konyhakert!

Mivel az egész lakás tele van virágokkal, máshol nem  jutott hely a konyhakertemnek, mint a konyha ablakában, ráadásul praktikus is.

Jobbról balra: jégcsapretek (ha kinövi a téglit, majd beültetem a hibiszkusz mellé, a dézsába), petrezselyem, a zöldje mindig jól jön szinte mindenbe, akárcsak a szomszédos snidling!

Az orchidea esztétikai célokat szolgál, az aloe vera pedig egyszerűen nem fért máshová, viszont nem csak szép, igénytelen, hanem számos problémára jótékony hatása is van. Saját tapasztalat, hogy a bőrön keletkezett sebek gyorsabban behegednek a zseléjétől, mint az aranyáron árusított csodakrémek!

Tavaszi piac

Ezzel betelt a konyhaablak! Lehet, hogy a tetőn folytatom, mint egykoron a Kárpátok géniuszának bukása előtti évben láttam Kolozsváron. Igaz, a házigazdáim nem szórakozásból, hanem kényszerből termeltek az erkélyen és a tetőn paradicsomot, paprikát, babot!

A felhőkarcolók tetején nagy divat a parkosítás, Hong Kongban viszont az említett példát követve reneszánszát élik a konyhakertek (ládákban, dézsákban). Lehet nálunk is érdemes lenne a lapos tetőket hasznosítani, s még hűtené is nyáron a panelt, mivel nem a fekete kátrányos szigetelést (többségében még ez van) érné a napsütés.

*Ne várjon a közösségi médiában az algoritmusok által kiszámíthatatlanná tett megosztásokra, hanem naponta nézzen be a   http://www.kazivilaga.com-ra, s  tallózzon bátran!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.