Kategóriák
Miskolc Színes

Sláger: cseresznye, meggy, uborka…

Aki korán kelt ma, aranyat nem biztos, hogy talált, de Miskolc legnagyobb piacán, a Búza téren sok friss árut és jó árakat igen. Ellenpontozásként a görögdinnye, amely drágább, mint az összes nagyáruházban.

A gyümölcsfelhozatalból látszik, hogy az idén megúsztuk a tavaszi fagyokat. Rogyásig van még mindig a cseresznyéből, szolid áron. A legolcsóbb, fekete szomolyait 500 ft./kg. áron árulták, de az állaga kívánni valót hagyott maga után, 600-700 ft-ért viszont már szépet lehet kapni, 800-ért pedig a válogatott, nagyszemű, ropogós germersdorfit kínálták. A meggy is 600-700 ft-os átlag áron megy, nagy felhozatallal. Aki szeretne télte berakni befőttet vagy fagyasztani, az most vegye, ettől olcsóbb nem nagyon lesz már egyik se.

Pörgött az őstermelői piac

Az uborka is berobbant, már 300-től láttam, de 350-400 közt széltében, szép, kovászolni vagy salátának való ubi volt a piacon, ugyancsak nagy mennyiségben, ami jóval olcsóbb a nagy áruházaknál. A paradicsomot 700-ért láttam, karfiolt 550-től, banán 350-ért ment az egyik standon (szép érett, de már csak 1-2 napig tárolható). A piros újburgonya 300 körül ment, a petrezselyem gyökér 1150-1400 közt, ez a boltokhoz képest kicsit sok, a görögdinnye viszont 600 körül, miközben akcióban már 265-300 közt kínálják a szupermarketek. Tehát egy átlagos dinnyénél van 1200-1500 ft. eltérés. Szóval nem is tudom, hogy ki veszi meg a piacon?

A végére még egy viszonylag újdonság, a sárga barack, az apró rózsa barackot 650-ért árulta egy őstermelő, a normál méretű 800-ért láttam legolcsóbban, de volt aki 1000-ret is kért.

Szóval beindult a nyáreleji piac, lesz ez még olcsóbb is!

Olcsóbb-e az akciós, mint máshol akció nélkül?

*Ne várjon a közösségi médiában az algoritmusok által kiszámíthatatlanná tett megosztásokra, hanem naponta nézzen be a   http://www.kazivilaga.com-ra, s  tallózzon bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.