Kategóriák
Színes

Román digitális iskola: az igazgató viszi házhoz a fénymásolt leckét

Romániában például TOP téma, hogy a koronavírus fertőzés miatt Barafalván digitális oktatással indul hétfőn az iskola. Csak egy kis baj van ezzel, a faluba nincs internet, nincs mobil térerő, így a digitális oktatás azt jelenti, hogy az igazgató minden nap házhoz viszi a leckét a gyerekeknek.

Barafalva a magyar határhoz közel,   Temes megyében található, mintegy 200 lakosú település, amely azért kapott vörös vírus besorolást, mivel 3 aktív fertőzöttjük is van. Ebből egy se él a faluban, csak a másodlagos, vagyis az ideiglenes lakcímük szól oda, de Lugoson vannak jelenleg. A nem létező fertőzöttség miatt viszont nem nyithat ki az iskola, a digitális oktatás pedig az említettek lehetetlen. A képen látható iskolaigazgató lesz a tananyag postázója, mint volt egyébként tavasszal is.

Mielőtt egyesek kajánul románoznának, Magyarországon, például Abaújban vagy Szabolcsban nem sokkal jobb a helyzet, ugyanis szakemberek jelzése szerint nagyon sok család nem rendelkezik számítógéppel, laptoppal, okos eszközzel, amelyen keresztül a gyerek részt tud(na) venni a digitális oktatásban. Lehet a veszélyhelyzet alatt nem ártott volna felvásárolni “valakinek” nyugaton néhány tízezer használtat és kölcsön adni a rászorulóknak.

 

Kép: digi24.ro képernyőfotó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.