Kategóriák
Közélet Miskolc Színes

Téli álomba merült a piac

A kemény mínuszok betettek a piacoknak. A miskolci Búza téren egyetlen őstermelő és kofa se pakolt ki a szabad téren. A csarnokban kellemes, langyos hőmérséklet volt, mégis jó pár stand zárva maradt. Vevő is sokkal kevesebb, mint vasárnap reggel lenni szokott.

Utóbbi nem is csoda, hiszen a mínusz 6-7 fok sokak kedvét elvette a korai bevásárlástól, másrészt az árak se éppen vevőcsalogatók. Legalábbis, ha összehasonlítjuk a nagyáruházak zöldség-gyümölcs áraival. Lehet, hogy a narancs, banán, alma, paradicsom, paprika, burgonya árát is az őszi szinten kellene rögzíteni?

Vasárnapi (piac)gazdaság

A felhozatal egyébként bőséges. Pár árat is említek: Az óriás burgonya 150-től volt, a normál 200-220 közt, minőségtől függően, sütőtök 300-400 ft., narancs 330-tól (bár ennek állaga kívánni valót hagyott maga után) – 500-ig láttam, banánt 250-450 közt, kígyóuborka 1000-1000 kilója, savanyú csemege uborka 1000 ft., cékla 200-tól…

A szerény érdeklődésnek is van egy előnye – legalábbis a vevők számára –  nyugodtan lehet nézelődni, amelyik kofa engedi, ott válogatni. Nincs tömegnyomor, lökdösődés.

A Tojásligában a DVTK vezet a Fradi előtt!

Szombaton dél felé jártam a vasgyári piacon, a szabad téren ott se volt egyetlen árus se, pedig nem is volt különösebben hideg. A két csarnokban a szokásos kép fogadott.

***A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a http://www.kazivilaga.com-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.