Kategóriák
Színes

Halál a kollaboránsokra!?

Halál a megszállókra! Halál az árulókra! – gyakran írták a második világháború alatt a  házfalakra az életüket kockáztatva az ellenállók Európa szerte. Sokszor be is váltották az ígéretet! Most az ukránok vadásznak a kollaboránsokra. A minap például Vitalij Gurára lőttek rá Nova Kohovkában. A herszoni nagyfőnök pedig állítólag egy moszkvai kórházban elhunyt.

Nova Kahovka Herszon régió egyik kulcsfontosságú városa a Dnyeper mentén, mivel a település határában nagy vízierőmű van a folyón, ráadásul innen indul a Krímet vízzel ellátó csatorna, az erőmű gátján pedig stratégiai jelentőségű közúti és vasúti híd épült.  Mióta megérkeztek az ukránoknak a nagy pontosságú HIMARS rakéta sorozatvetők szinte 2-3 naponta csapást mérnek az erőmű környékén az oroszok által használt raktárakra, közlekedési infrastruktúrára.

A schioi mészárlás története

A lakosság itt sem fogadta sóval, kényérrel, vodkával a bevonuló oroszokat, az idő múlásával azonban megtalálták a kollaboránsokat, például Vitalij Gurát, a megszállók által felállított adminisztráció lakásügyért és kommunális szolgáltatásokért felelős helyettes vezetőjét.

A férfira ismeretlen elkövető (ukránok szerint partizán, oroszok szerit terrorista – érdekes módon a második világháborúban a németek használták ezt a kifizetést a rájuk támadókra, meg banditáztak) a lakása közelében Makarov típusú pisztollyal több lövést leadott (a kilőtt hüvelyek alapján azonosították a fegyver típusát), majd elmenekült. Nem hivatalos információ szerint Gura súlyos sérüléseket szenvedett. Amennyiben állapota lehetővé teszi az oroszok átszállítják egy krími kórházba.

Andrij, milyen az orosz megszállás?

Az ukrán sajtó szerint a herszoni régió kollaboráns vezetője Volodimir Szaldo ellen különleges akciót hajtottak végre (megmérgezték), a krími orvosok nem tudtak segíteni rajta, ezért mesterséges kóma állapotban Moszkvába szállították gyógykezelésre. Az RT orosz állami média szerint agyvérzést kapott, kómába került és Moszkvába szállították, amit később a helyettese cáfolt. A legfrissebb hírek szerint – ami már az angol wikipédia szócikkében is szerepel – augusztus 6-án elhunyt.  Ha igaz a hír, nem fogják sokan siratni…

Legkésőbb a második világháború történetéből tudjuk, hogy az árulóknak meg kell dolgozniuk új gazdáik kegyéért, viszont az életük nem sokat ér. Annak idején a magyarok is megvetették a muszkavezetőket. Általában gazdáik is se tartják őket sokra, de felhasználják, mert szükségük van rájuk.

Vatutyin tábornok belehalt egy “karcolásba”

*** A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a http://www.kazivilaga.com-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

Fotó: közösségi média

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.